ZHANGMEN RECENSIES


DE VAKPERS ZEGT OVER ZHANGMEN o.a.:

1) NVA / HUANG TI
2) VER. ZHONG / ZHONG XIN (I)
3) VER. ZHONG / ZHONG XIN (II)
4) DYNAMIS / VER VOOR HOMEOPATHIE
5) COMPUTER TOTAAL
6) INTERNATIONALE RECENTIES


HUANG TI (Blad NVA, Ned. Vereniging voor Acupunctuur)   GA NAAR BEGIN VAN PAGINA

Acupunctuur software recensie NVA, door Hans van Male.

(..) Er zijn maar weinig Nederlandse aanbieders van (acupunctuur) software op de markt. De enige die op internet te vinden zijn: Zhangmen, Datapunct, Acusoft en Panta Rhei, waarbij Zhangmen de meest uitgebreide opties heeft.

HUANG TI  (Blad Ned. Vereniging voor Acupunctuur)   GA NAAR BEGIN VAN PAGINA

Klik hier om de volledige recensie van Zhangmen te zien. Huang Ti NVA (Adobe pdf)
"Zhangmen biedt tal van van nieuwe aangename verrassingen en kan in de dagelijkse acupunctuurpraktijk een belangrijke ondersteuning bieden van uw parate kennis.(...) Zhangmen is in de praktijk een handig programma dat u in staat stelt uw puntenkeuze en behandelplan te controleren/aan te vullen. Veel plezier beleeft u aan de mooie visuele weergave van diverse zones en lokaties."

- Leuk en duidelijk pakket, waar je in de praktijk veel aan kunt hebben.

- Het pakket heeft o.a. een Latijn-nederlands en Nederlands-latijn woordenboek.

- Het pakket heeft leuke overzichtsplaatjes en overzichtslijsten die uitgeprint, dan wel op het scherm bekeken kunnen worden.

- Het Internet onderdeel is erg uitgebreid. Updates van het pakket kunnen automatisch gebeuren. Internet geeft een duidelijke meerwaarde aan het pakket.

 

NED VER. VOOR TRAD. CHIN. GENEESKUNDE ZHONG XIN  GA NAAR BEGIN VAN PAGINA    

 

SYSTEEM
De installatie verliep zonder problemen.(..) Wenselijk is een Internet verbinding, (..) maar, noodzakelijk is dit niet. Wel gemakkelijk, want toen ik Zhangmen geÔnstalleerd had heb ik direct een update van het programma opgehaald. Dit verliep heel gemakkelijk.(..)

WERKING
Het programma werkt gemakkelijk, bijna intuÔtief. In het hoofdscherm kunt u verschillende opties aanklikken waarvan de belangrijkste zijn; administratie, agenda, indicaties, locaties, syndromen, oor, pols, en tong. In de eerste twee functie kunt u uw patiŽntenadministratie bijhouden en plannen. Een grote verbetering vind ik de functie waarbij je (door middel van een klik met de rechter muisknop) opgezochte punten in het indicatie deel kunt vastleggen zodat deze gemakkelijk op de patiŽnten kaart vermeld kunnen worden.(..)

FUNCTIES
In deze update zijn de plaatjes weer mooier en duidelijker dan in de vorige versie. Het zoeken op indicatie en symptomen verloopt goed en gemakkelijk. Ook nieuw is de Internet zoek functie: wanneer u meer informatie over een bepaald punt, tong- of polsbeeld zoekt kunt met behulp van een klik met de rechter muisknop op Internet meer informatie over dit punt vinden. (..)

CONCLUSIE
Al met al heeft F-ACT software een mooi product geleverd, waarbij de sterke kant vooral te vinden is in de verhouding tussen prijs en kwaliteit.


ZHONG XIN (Verenigingsblad van Ver. Zhong)    GA NAAR BEGIN VAN PAGINA
De bediening van het pakket is heel simpel en haast intuitief te noemen...Je hebt immers alle behandelgegevens bij de hand......Het administratie pakket is verbeterd...De Helpfunctie was al goed maar is in deze versie nu sterk verbeterd...Al met al is Zhangmen weer een stuk beter geworden. Het sterkste punt de prijs-kwaliteit verhouding is bij deze nieuwe release weer versterkt... "Er is in Zhangmen een enorme verscheidenheid aan items opgenomen. In dit opzicht is Zhangmen aardig compleet te noemen.(...) De installatie van het programma is zeer eenvoudig en verloopt soepel wanneer u de aanwijzingen op het scherm volgt (...) Gelukkig is het programma zo simpel te bedienen dat een handleiding bijna overbodig is (...) Het programma is zeer gebruiksvriendelijk. In 15 minuten heeft u Zhangmen door en kunt u er aardig mee werken. (...) Een zeer sterk punt is de prijs. Zhangmen is absoluut niet duur te noemen. Zeker niet als je kijkt naar soortgelijke programma 's. Dit maakt de prijs/kwaliteit verhouding wel erg gunstig voor Zhangmen. Zeker wanneer u daar de gebruikersvriendelijkheid van het programma bij optelt. Kortom wanneer u de aanschaf van een programma overweegt is Zhangmen een heel reŽle optie."


DYNAMIS (Blad voor Homeopaten)   GA NAAR BEGIN VAN PAGINA
"(...) Het programma werkt goed en is zeer eenvoudig te bedienen. Het is een snelle en makkelijke steun. Er is een perfecte helpdesk. Een extra pluspunt is de module waarbij men zelf info kan toevoegen aan het programma. Zhangmen (..) betrouwbare aanpak en solide programmering (..) een prachtig programma."


COMPUTER TOTAAL TIPS EN TRUCS GA NAAR BEGIN VAN PAGINA

Prikkende site:
De Zhangmen Acupunctuur Website vertelt u precies wat acupunctuur is. Namelijk in het Oosten al eeuwenlang de belangrijkste geneeswijze als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Acupunctuur is gebaseerd op het begrip energie. In de mens zorgt het voor alle processen die hem tot een levend wezen maken: het kunnen zien en horen, denken en voelen, verteren van voedsel, de ademhaling en het kloppen van het hart, slapen en dromen, het kunnen uiten van emoties en het ontplooien van talenten...kortom alles. Voor nog meer informatie verwijst hij u door naar andere acupunctuur sites. Voor acupuncturisten heeft Zhangmen een acupunctuur softwarepakket ontwikkeld. Daarmee kunnen zij snel toegang krijgen tot alle indicaties en lokaties en andere acupunctuurgegevens.


HUANG TI / NVA
ADMINISTRATIE
Het administratie pakket is verbeterd. (..) De bediening is heel simpel en haast intuÔtief te noemen. Een nieuwe patiŽnt invoeren is simpel. Ook is er voldoende ruimte voor eigen notities. Ook kan vanuit deze functie de agenda geactiveerd worden. Hier kunt u gemakkelijk al uw afspraken bijhouden. Heel netjes vraagt Zhangmen steeds als u iets heeft ingevuld op een kaart of in de agenda of deze informatie bewaard moet blijven; u moet de nieuwe gegevens eerst even opslaan voordat u verder gaat.

HELP
De helpfunctie van Zhangmen was al goed, maar deze is nu sterk verbeterd. Op een manier zoals u dat bij Windows gewend bent krijgt u uitgebreide informatie over de verschillende functies van Zhangmen. U kunt deze hulp altijd oproepen. De handleiding die bij dit programma geleverd wordt is vrij mager en ziet er wat knullig uit, maar veel zult u deze niet hoeven te gebruiken. De F1-toets loodst u door het programma.
Wanneer u het programma voor het eerst gebruikt kan u door het aanklikken van "introductie" een soort lesje volgen wat u de verschillende functies van Zhangmen toont.

NASLAGWERKEN
Verder is een kruidengedeelte opgenomen. In dit overzicht kunt u  kruidenformules vinden met hun bestanddelen. Daarnaast is er een woordenboek opgenomen waarmee u medische termen kunt opzoeken.(..)

DIVERSEN
Wat ik erg prettig vind is dat alles nu geprint kan worden. De afbeeldingen zijn inderdaad een stuk mooier geworden en de afdrukken zijn zeer acceptabel. De bezitters van een kleurenprinter kunnen helemaal tevreden zijn; ook de kleurenafdruk wordt ondersteund.

CONCLUSIE
Al met al is Zhangmen weer een stuk beter geworden. Het sterkste punt van Zhangmen, de prijs-kwaliteit verhouding, is bij deze nieuwe release weer versterkt.
Rick Zee

Hieronder vindt u de website van Amerikaanse Vereniging voor Acupunctuur met een recensie van Zhangmen
Internationale recensie Zhangmen (USA)   GA NAAR BEGIN VAN PAGINA